25ام فروردین, 1400
0 دیدگاه ها
![معرفی آکمه آ و شرایط نگهداری آن](https://sepaneh.com/image/catalog/ آپارتمانی/ آکمه/7.jpg)
معرفی آکمه آ و شرایط نگهداری آن
![](https://sepaneh.com/image/catalog/ آپارتمانی/ آکمه/20.jpg)
آکمه آ ممکن است در نظر اول غیرمعمول به نظر رسد اما پس از گلدهی مشاهده می شود که آکمه آ گیاه بسیار زیبایی است. این گیاه از خانواده ی برومیاسه بوده و با توجه به شرایط آب و هوایی هم در داخل و هم بیرون از خانه میتواند رشد کند.
آکمه آ بعد از چندین سال رشد یک گل بزرگ در بالای خود تشکیل می دهد و این گل میتواند از اواسط تابستان تا اواخر زمستان باقی بماند.
همانند سایر اعضاء این خانواده، آکمه آ برگ های گسترده قوسی شکل داشته که حالت چرمی مانند دارند. برگهای گونهی Aechmea fasciata ظاهری پودر مانند روی خود داشته که به رنگ نقره ای و سبز هستند. شاخ و برگ این گیاه میتواند دارای تنوع های گوناگون باشد. با اینکه شاخ و برگ های این گیاه در داخل خانه منظرهای زیبا ایجاد می کنند، وجود گل درآن می تواند جذابیتی دو چندان ایجاد نماید. گل ستاره ای شکل آکمه آ با رنگی صورتی و تا اندازه 15 سانتی متر بوده و در داخل گلبرگ های آن گل هایی بنفش رنگ شکل می گیرند. ظاهر عجیب این گل می تواند برای افرادی که برای اولین بار آن را می بینند بسیار شگفت انگیز باشد.
زمانیکه گل های این گیاه از تابستان تا زمستان شکوفا شد، برگ های آن شروع به پژمرده شدن می کنند البته در کنار ساقهی آن پاجوش هایی تشکیل شده و هنگامیکه این پاجوش ها حدود 13 سانتی متر رشد کردند می توان از آن ها برای تکثیر آکمه آ استفاده کرد.
سمیت برای حیوانات خانگی: گزارشی در رابطه با سمیت این گیاه برای حیوانات خانگی مشاهده نشده است.
پرورش گیاه آکمه آ بسیار آسان بوده و عمده ترین نیاز آن نور کافی و روشن، پر کردن بخش گلدانی شکل وسط گیاه با آب و وجود هوای نسبتا گرم می باشد.
اطلاعات کلی و شرایط محیطی مورد نیاز در رابطه با آکمه آ:
خاستگاه: برزیل
نام: .(Urn and pink or silver
vase plant (common). Aechmea Fasciata (botanical/scientific
حداکثر رشد: ارتفاع 45.7 سانتی متر و قطر 66 سانتی متر
سمیت برای حیوانات خانگی: برای سگ و گربه سمی نیست.
دما: متوسط دمای اتاق بین 18.3 تا 24 درجه سانتی گراد برای این گیاه مناسب بوده و نگه داشتن دما در محدوده 24 درجه سانتی گراد گیاه را به گلدهی تشویق می نماید.
نور: نور روشن و بدون تابش مستقیم خورشید برای این گیاه ایده آل است.
آبیاری: بخش گلدانی این گیاه باید کاملا توسط آبی که هر دو تا سه هفته تعویض می شود پر گردد. تنها زمانی خاک را آبیاری نمایید که وقتی قسمت بالایی خاک را لمس می کنید متوجه خشکی آن شوید در عین حال از آبیاری بیش از اندازه اجتناب نمایید.
خاک: ترکیب پیت ماس با چوب و پرلیت می تواند برای این گیاه مناسب باشد. در صورتیکه زهکش مناسبی برای گیاه در نظر بگیرید می توانید از ترکیب های دیگر نیز استفاده نمایید.
کوددهی: در ماه های اردیبهشت تا شهریور با محلول رقیق شده از کودهای دارای نسبت های متعادل عناصر غذایی استفاده نمایید. محلول کودی را باید در بخش گلدانی گیاه بریزید. همچنین می توانید از طریق محلول پاشی کود روی برگ ها گیاه را تغذیه نمایید، توجه داشته باشید که با استفاده از هر دو روش کوددهی، گیاه را دچار مسمومیت کودی ننمایید و تنها از یکی از این روش ها برای تغذیه آکمه آ استفاده کنید.
رطوبت: رطوبت معمول داخل خانه برای این گیاه مناسب است.
تکثیر: هنگامیکه پاجوش های این گیاه به اندازهای در حدود 13 سانتی متر و یا بیشتر رسید می توانید با خارج کردن آن ها از خاک و گیاه مادری اقدام به تکثیر آکمه آ نمایید. این عملیات باید بعد از گلدهی و زمانیکه شاخ و برگ گیاه والد در حال از بین رفتن است انجام گیرد. البته نیازی به عجله برای جدا سازی پاجوش ها نیست، زیراکه گیاه در حال پژمردن مواد غذایی لازم برای رشد این پاجوش ها را فراهم می سازد. پس از جداسازی باید پاجوش ها را در گلدان کوچک تر دارای خاک مرطوب قرار داد.
مشکلات رایجی که برای گیاه آکمه آ به وجود می آید:
قهوه ای شدن نوک برگ ها: هوای خشک و پایین بودن رطوبت می تواند سبب خشکی و قهوه ای شدن نوک برگ ها شود که با محلولپاشی گیاه و یا بالا بردن رطوبت محیط می توان آن را بر طرف ساخت. همچنین توجه داشته باشید بخش گلدانی وسط گیاه همیشه پر از آب باشد.
لکه های قهوه ای روی برگ ها: ایجاد این لکه ها می تواند در نتیجه تابش بیش از اندازه نور خورشید باشد. گیاه را به یک مکان سایه دار منتقل و برگ هایی که آسیب زیادی دیده اند حذف نمایید.
عدم گلدهی و تشکیل پاجوش: علت اینکه گیاه هنوز گلدهی نکرده و وارد چرخه طبیعی پژمردگی و تشکیل پاجوش نشده است، می تواند آبیاری بیش از اندازه باشد.
ارسال نظر
نکته: HTML ترجمه نمی شود!